La multi ani Craiova!

LA MULTI ANI, CAMPIOANA UNEI MARI IUBIRI!

Intr-o tara unde nou-nascutii sunt aruncati la tomberoane intr-un ritm ametitor, unde copiii duc dorul parintilor plecati la “hamaleala” in strainataturi purtand cu ei visul unui trai mai bun, unde politicieni fara scrupule calca in picioare demnitatea unui popor amortit de propriile-i slabiciuni, unde organele de control ale statului au ca unic scop rotunjirea conturilor personale, unde sanatatea a ajuns un lux, unde invatamantul acorda calificative si elibereaza diploma in functie de greutatea buzunarelor ce eclipseaza detinerea de materie cenusie,ei bine, intr-o astfel de tara fotbalul a incetat de mult sa mai fie doar un joc, un spectacol,o reprezentatie care sa culeaga aplauzele si ovatiile celor ce indragesc acest fenomen.
Fotbalul ne ofera, din pacate, din ce in ce mai des peisaje sumbre si pesimiste care ne dau fiori reci pe sira spinarii, precum operele marelui Bacovia. In goana dupa trofee mai mult sau mai putin ruginite de aerul urat mirositor al modului in care au fost obtinute, Dinamo si Steaua au continuat de-a lungul anilor sa calce pe cadavre fara a-si imagina ca,mai devreme sau mai tarziu,vor deveni victimele propriilor apucaturi. Si asta pentru ca intr-un mediu pe care il schilodesti si il murdaresti,nu te mai poti dezvolta. Fotbalul romanesc a avut rezultate atunci cand echipe din provincie si-au strans proprii copii la piept, i-au crescut cu grija, i-au educat si invatat, inscriindu-i apoi intr-o competitie care-si cunostea dinaintea inceperii ei primii doi clasati.
UNIVERSITATEA CRAIOVA ar fi meritat cu prisosinta titlul de “Mama eroina” acordat in “epoca de aur” mamelor cu multi copii. Si nu doar pentru numarul foarte mare de copii nascuti si crescuti,ci mai ales datorita calitatii acestora. Niciodata o echipa de fotbal din Romania nu a dezvoltat atata pasiune,dragoste si emulatie precum STIINTA. Unii au castigat trofee mai multe, mai importante, dar nimeni nu a ajuns CAMPIOANA UNEI MARI IUBIRI.
Iubim UNIVERSITATEA CRAIOVA pentru ca am vazut in ea acea mama blajina, mandra,suava, luptatoare, care-si creste copiii cu sacrificii si demnitate, trimitandu-i apoi la scoala sa concureze cu odraslele ministrilor de la capitala. Am vazut in UNIVERSITATEA CRAIOVA acea mama ai carei obraji supti si brazdati de greutatile vietii sunt mangaiati de lacrimile cristaline ale bucuriei atunci cand copiii ei sunt mai buni decat progeniturile boierilor trufasi.
UNIVERSITATEA CRAIOVA a fost, fara indoiala, victima multor marsavii in fotbalul romanesc. I s-au furat puncte, i s-au furat jucatori,i s-au furat participari in cupele europene,i s-au furat chiar titluri,dar niciodata nu a putut fi distrusa de catre balaurii fotbalului romanesc. Pana cand… Pana cand mintile intunecate ale fostei securitati si-au trimis angajatii deghizati in “oameni de bine” pentru a duce la bun sfarsit planul grotesc. La poarta femeii iubitoare de copiii si de meleaguri natale, batu unul din slujitori. Slujitori ai gradatilor cu fetele schimonosite de ciuda ca nu pot avea si ei copii la fel de buni. Femeia a deschis poarta,si-a primit oaspetele in casa oferindu-i gazduire si vesminte curate care sa-i acopere imaginea murdarita de mlastinile necrutatoare ale matrapazlacurilor.Toate acestea pana intr-o zi in care oaspetele ii ucise femeii copiii si o condamna la munca silnica pe motiv ca mama nu accepta sa creasca odraslele altora…
UNIVERSITATEA CRAIOVA a fost in coma…S-a trezit…A inceput sa-si creasca din nou copiii…Sa-i alinte,sa-i mangaie,sa le ofere dragoste si caldura…îi va trimite din nou la scoala… Vor aparea din nou fetele schimonosite de ciuda… Se vor gasi aparatori ai balaurilor care sa ne spuna cat de frumosi,destepti si bogati sunt ei… Noi doar ii vom privi in ochi,demni,cu fruntea sus…Nu cu dispret,ci cu mila…Poate si cu un sentiment de jena pentru rusinea unor oameni care continua sa creada in organizatii nascute la comanda unor netrebnici ce au intemnitat sau ucis oameni nevinovati.
TE IUBIM, UNIVERSITATEA CRAIOVA! LA MULTI ANI!

Autor: G.Ovidiu Catalin[gsp.ro]

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s